martes, 22 de abril de 2008

eduard galbis artista alcoià

LA PORTADA DE L'ESPECIAL DE FESTES
D'EL GRATIS
Per eduard galbis

Eduard Galbis:
“la gent t'admira quan fas allò que
un altre no sap fer”

Eduard Galbis Pons és un artista alcoià nascut a l'any 1945 que va estudiar Belles Arts a Alcoi i també a la Massana de Barcelona “on vaig estar fent de model ‘en boles' per que em pintaren 40 xicones o les mongetes” (rises) Amb una estètica surrealista que ens recorda a Salvador Dalí a Eduard li agrada jugar molt amb els éssers antropomòrfics de cossos humans i caps d'elefant.
Encara que Eduard ens mou còmodament en el dibuix, la pintura i l'escultura ell mateix es defineix simplement com un artista que utilitza qualsevol ferramenta que es trobe al seu abast: paper, llenç, fusta, ferro, bronze, paper, laques...
I és que amb més de 100 exposicions a les seues esquenes Eduard no ha parat de menejar-se sent actor i escenògraf de ‘La Cassola' a més de dissenyar estands per a les fires ‘Gaudí' o ‘Joan Miró'. En quant als Moros i Cristians, Eduard ha tingut diverses col·laboracions per al programa de festes a més de realitzar les banderoles que adornen les façanes de la seu alcoiana de la Universitat Politècnica de València. Respecte a la portada que ha realitzat este any per a l'edició especial d'El Gratis comenta que “representa un negre, un dels pobres que no se'n deuen res i que tota la vida els han clavat per en mig”.
Eduard recorda els seus anys de joventut quan “me'n vaig anar a Barcelona fent autostop i en aquella època anar-se allí era com ara viatjar a Austràlia, semblava que ho veies més lluny”. Ara en canvi “la gent jove és més culta que abans i no ho veuen tan rar, abans ser artista significava que el miraren de manera estranya”. Encara que així i tot “l'art i la cultura són de minories però sembla que quan la gent veu alguna cosa que no sap fer et respecta més, es a dir, t'admiren quan fas allò que un altre no sap fer” explica Eduard. I sent Alcoi bressol de molts artistes “ací fa falta un museu d'art contemporani perquè hi ha molts pintors i no hi ha res on exposar les seues obres quan qualsevol altre poble en té un”.
Allò en què fa Eduard molta insistència és que “quan ets artista el que has de tindre és il·lusió i a mi m'agrada fer les coses per mi no buscant un interès comercial perquè hi ha pintors amb una tècnica excel·lent però que els costa imaginar, ser creatiu”.

0 comentarios:


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008