sábado, 25 de abril de 2009

David Ponsoda / artiste alcoià

 LA PORTADA DE L'EXTRA FESTES
 SANT JORDI D'EL GRATIS
per David Ponsoda

Un cartell per a la reflexió d'una jove promesa

Este any ‘El Gratis' estrena una portada per al seu especial de Festes de Moros i Cristians molt especial. Un amic molt proper a nosaltres ha segut l'encarregat de plasmar la seua visió festera. El jove artista alcoià David Ponsoda ens sorprèn amb una luxosa il·lustració feta en acrílic.
Havent estudiat Il·lustració a l'Escola d'Arts d'Alcoi David es mostra gratament sorprès d'haver realitzat este any la nostra portada.

David porta tota la vida dibuixant i encara que va treballar una temporada en el món de la retolació i de la decoració temàtica va decidir tornar a estudiar per millorar la seua tècnica. Segons les seues paraules “recomane a la gent a la que li agrade dibuixar que s'anime a continuar estudiant perquè això t'ofereix noves possibilitats”. Tampoc escatima en elogis cap als seus professors i companys ja que “estic molt content d'haver estudiat en l'Escola d'Art perquè la relació entre els alumnes és molt bona, hi ha un ambient que no trobes en cap altre institut” a més “els professors són molt bons, et premen molt però també t'ajuden a desenvolupar-te i acabes eixint d'allí sabent el que fas i havent evolucionat”.
Respecte al cartell d'El Gratis reconeix que “m'hagueren faltat un parell de dies però com sempre m'ho deixe tot per a última hora...” (rises) David també ens conta que a l'hora de buscar la inspiració va pensar en com se sentiria el moro que any darrere any perd la batalla. Per aconseguir el gran detall i major realisme en la seua il·lustració “vaig demanar a mon pare que es posara un turbant” i com que no tenia cap “li'l vaig fer amb un mocador”, no hi ha dubte que David és un xic amb recursos. No obstant, “la cara no és la de mon pare però la vaig utilitzar com a referència”. L'objectiu era mostrar “la cara d'un moro que reflexiona que tots els anys sap que va a perdre” i per això “buscava obscuritat”.
David reconeix que “resulta complicat fer un cartell que represente les Festes sense caure en els tòpics però quan et poses resulta gratificant” encara que assumeix que “de segur que quan el vegen els meus professors em trauen pegues”.
Siga com siga, David, malgrat la seua joventut, s'ha sabut aproximar d'una manera molt íntima a l'origen de la festa: el sentiment del vencedor però també el del vençut.

0 comentarios:


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008