domingo, 30 de junio de 2013

L’Ambaixada de Noruega a Alcoi




Per conèixer el projecte de l’Hospital Sueco-Noruec les exposicion del mateix

L’agregada cultural de l’Ambaixada de Noruega va visitar Alcoi

El pasat dijous 27 de juny va visitar la nostra ciutat l’agregada de Cultura i Comunicació de l’Ambaixada de Noruega a l’Estat espanyol, Lotte K. Tollefsen, per tal de conèixer els diferents projectes que es porten a terme a la ciutat per recuperar i posar en valor la història de l’Hospital Sueco-noruec.
La diplomàtica va ser rebuda per l’alcalde Toni Francés i pel regidor de Cultura Paco Agulló, junt amb l’historiador Àngel Beneito. Després de donar-li la benvinguda, Tollefsen va poder visitar l’exposició d’Antoni Miró instal·lada fins a ahir a la Llotja Sant Jordi, dedicada a l’Hospital. A continuació, també va visitar el propi edifici del Viaducte que va acollir el projecte de solidaritat internacional, i va acudir a l’estudi del propi pintor Antoni Miró al Mas del Sopalmo. A més d’Agulló i Beneito, van acompanyar a l’agregada cultural la regidora de Cultura de l’Alfàs del Pi Rocío Quijano i l’assessora municipal en la comunitat de residents noruecs d’aquesta localitat de la Marina Baixa, Elisabeth Marondi.
Paco Agulló comenta al respecte de la visita que “vam voler que l’Ambaixada coneguera de primera mà la feina que s’està portant a terme des de fa anys en matèria de la recuperació i projecció d’aquesta experiència de solidaritat internacional, especialment a càrrec d’Àngel Beneito i de diverses entitats i persones d’Alcoi que han treballat molt i molt bé en aquest tema. I també que tingueren oportunitat de visitar la gran exposició d’Antoni Miró en memòria de l’Hospital. Així, vam poder parlar per seguir treballant en la posada en valor d’aquesta experiència històrica”.
Agulló destaca que després d’aquest primer contacte hi ha un compromís per part d’ambdues parts, Ajuntament i Ambaixada, per seguir treballant en la difusió i projecció de la història de l’Hospital: “Vam tractar la possibilitat d’obrir vies per a que les exposicions que ha promogut l’Ajuntament, una històrica sobre la història de l’Hospital i aquesta artística amb l’obra d’Antoni Miró, puga ser exhibida a Madrid. Però també per a que les exposicions i diferents materials sobre el tema puguen arribar també als propis països escandinaus, que van ser els promotors i protagonistes d’aquest bell exemple de solidaritat internacional. La nostra intenció és seguir treballant per contribuir a recuperar memòria històrica i a posar en valor un exemple únic i irrepetible de solidaritat en plena guerra com el que va acollir la nostra ciutat, i per això seguim ampliant els contactes i els aliats amb els quals treballar amb aquest objectiu”.


viernes, 21 de junio de 2013

Voluntaris Prevenció d'Incendis

A hores d’ara ja són més de 15 els voluntaris que participaran,
estant previst tancar-se el termini d’inscripció dimecres 26 de juny

L’Ajuntament convoca de nou als voluntaris de 
prevenció d’incendis per als mesos d’estiu

Mitjançant la Regidoria de Medi Ambient  l’Ajuntament d’Alcoi,ha convocat un any més el projecte de vigilància dels espais forestals que envolten el nostre municipi, amb voluntaris mediambientals que realitzaran vigilàncies per a prevenir incendis entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “enguany hem ampliat el període de vigilància durant quinze dies més i mantenim un punt fixe en el Canyet dels Voltors i un punt mòbil entre el Racó Sant Bonaventura i la Via Verda per a cobrir els punts negres de visibilitat”.
Enguany s’establiran dos punts de vigilància: un fixe al Canyet de Voltors i l’altre mòbil en el Racó de Sant Bonaventura i la Via Verda amb bicicleta. L’objectiu de la iniciativa és prevenir el risc d’incendis realitzant una vigilància diària des de distints punts amb l’objecte d’identificar possibles focus de foc i actuar amb rapidesa. Segons Jordi Tormo, “a hores d’ara ja són més de quinze el voluntaris que participaran enguany i encara resta obert el període per a participar en la iniciativa”.
Com cada any, el programa del voluntariat ambiental començarà amb la impartició d’un curs de formació als voluntaris en què se’ls capacitarà en l’ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d’incendis i geolocalització a través de plànols i mapes. A més, els voluntaris participants reben una dieta de 10 euros per dia de vigilància.
Els interessats a participar durant aquest estiu en el grup de Voluntaris Ambientals de l'Ajuntament d'Alcoi en la realització de tasques de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, poden inscriure’s mitjançant el formulari disponible en el www.mediambient.alcoi.org o telefonant a Medi Ambient (96 553 71 27) fins al 26 de juny.
Per altra banda, és necessari destacar que de nou enguany l’Ajuntament d’Alcoi coordina el programa de vigilància que realitzen entitats com Radio Charly Alpha, ACIF, Creu Roja i Protecció Civil durant els mesos d’estiu. En concret, aquestes entitats estan col·laborant entre si per organitzar els seus dispositius i cobrir al màxim en espai i horaris el nostre terme municipal durant els mesos d’estiu.


sábado, 15 de junio de 2013

Exposició pintura a l'Ovidi Montllor


Els alumnes de Gabriel Tomàs de l'Orosia Silvestre exposen al centre cultural Ovidi Montllor d'Alcoi 

Fins al 21 de juny al centre cultural Ovidi Montllor continua l'exposició pintures amb motiu del fi de curs dels alumnes de Gabriel Tomàs de l'escola d'adults Orosia Silvestre. Una colorida mostra de pintures expressives aon els alumnes han empleat diferents tècniques que han estudiat durant aquest curs tan óleo com acrílics o aquarel.les.

A la sala s'han reunit els treballs de tots els alumnes d'aquest any que han elegit el seu propi tema com inspiració mostran't  bona habilitat en la pinzellada. La exposició causa una excel.lent impressió al espectador com que ells mateix han fabricat els marcs aportant si cap més originalitat a cada obra.

Una sorprenen exposició de artistes amateurs que van celebrar el fi de curs fent molt agradable l'inauguració de l'exposició on va hem poder prendre una cervesa i gaudir a més de compartir entre les mirades d'unes autèntiques obres d'art. Podeu visitar la exposició al carrer vistabella 8 al centre cultural Ovidi Montllor d'Alcoi



jueves, 13 de junio de 2013

Article Melquiades


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008