viernes, 21 de junio de 2013

Voluntaris Prevenció d'Incendis

A hores d’ara ja són més de 15 els voluntaris que participaran,
estant previst tancar-se el termini d’inscripció dimecres 26 de juny

L’Ajuntament convoca de nou als voluntaris de 
prevenció d’incendis per als mesos d’estiu

Mitjançant la Regidoria de Medi Ambient  l’Ajuntament d’Alcoi,ha convocat un any més el projecte de vigilància dels espais forestals que envolten el nostre municipi, amb voluntaris mediambientals que realitzaran vigilàncies per a prevenir incendis entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “enguany hem ampliat el període de vigilància durant quinze dies més i mantenim un punt fixe en el Canyet dels Voltors i un punt mòbil entre el Racó Sant Bonaventura i la Via Verda per a cobrir els punts negres de visibilitat”.
Enguany s’establiran dos punts de vigilància: un fixe al Canyet de Voltors i l’altre mòbil en el Racó de Sant Bonaventura i la Via Verda amb bicicleta. L’objectiu de la iniciativa és prevenir el risc d’incendis realitzant una vigilància diària des de distints punts amb l’objecte d’identificar possibles focus de foc i actuar amb rapidesa. Segons Jordi Tormo, “a hores d’ara ja són més de quinze el voluntaris que participaran enguany i encara resta obert el període per a participar en la iniciativa”.
Com cada any, el programa del voluntariat ambiental començarà amb la impartició d’un curs de formació als voluntaris en què se’ls capacitarà en l’ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d’incendis i geolocalització a través de plànols i mapes. A més, els voluntaris participants reben una dieta de 10 euros per dia de vigilància.
Els interessats a participar durant aquest estiu en el grup de Voluntaris Ambientals de l'Ajuntament d'Alcoi en la realització de tasques de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, poden inscriure’s mitjançant el formulari disponible en el www.mediambient.alcoi.org o telefonant a Medi Ambient (96 553 71 27) fins al 26 de juny.
Per altra banda, és necessari destacar que de nou enguany l’Ajuntament d’Alcoi coordina el programa de vigilància que realitzen entitats com Radio Charly Alpha, ACIF, Creu Roja i Protecció Civil durant els mesos d’estiu. En concret, aquestes entitats estan col·laborant entre si per organitzar els seus dispositius i cobrir al màxim en espai i horaris el nostre terme municipal durant els mesos d’estiu.


0 comentarios:


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008