martes, 30 de julio de 2013

Entrevista Rafa Carbonell



Rafa Carbonell: “Des del primer moment el PSOE ens va veure com un rival que li feia ombra, no com un aliat” 

Ha sigut el protagonista des de fa unes setmanes. La roda de premsa on donava a conèixer la seua decisió sobre el seu futur polític va despertar un gran interés i més després de l’anunci que va fer sobre la determinació que prenia. Rafa Carbonell anunciava la seua retirada de la política activa local, després de dos legislatures a la primera plana com a regidor i més de dos dècades com a militant de base. Torna a la seua professió com a professor del col·legi La Salle i s’afanya a aclarir que ho fa amb normalitat i sense cap raó fosca o discrepància al darrere. Creu que és el moment just, a dos anys de les pròximes eleccions locals, per donar espai perquè es desenvolupen nous lideratges al seu partit, Compromis .

 Rafa Carbonell ha sigut la persona clau, la més destacada en els últims anys de la política local. No és una opinió subjectiva. Els resultats electorals del Bloc-Compromis que ell encapçalava, amb l’obtenció de cinc regidors, van possibilitar fer la volta al panorama polític de la ciutat. El PP de Sedano va perdre la seua majoria absoluta, tot i el brusc descens de vots del PSOE, i amb això va perdre l’alcaldia i després va caure en desgràcia al partit. El govern va passar a mans d’un tripartit que sols va tindre any i mig de vida. I sols dos anys després, Rafa Carbonell, peça clau en aquest augment de vots del Bloc, anunciava als mitjans i als conciutadans la seua retirada de la primera línia de la política activa, per tornar a donar classes al col·legi d’on procedeix, La Salle. Rafa ens ho explica en la primera entrevista que concedeix després de confirmar la retirada.

- Rafa, ens vas deixar a tots els mitjans, ciutadans, analistes polítics, etc, un poquet descol·locats. Uns dies després de comunicar-ho cóm et trobes? segueixes pensant que has fet el més correcte?
-“Per descomptat que sí. Era el que havia de fer, sent honest en mi mateix i en l’instant just. Havia tres opcions damunt la taula. Tenia clar no tornar a presentar-me com a cap de llista per Alcoi més encara en no estar al govern. Ja havia cobert dos legislatures que crec que és temps ideal per estar en política. L’altra opció era anar a València, però crec que ara no és el moment. No m’he plantejat si potser-ho en un futur, però hui tinc clar que no. I l’altra era tornar al col·legi La Salle on tinc la meua plaça de professor, on estic a gust, on m’encanta fer classes i al mateix temps em permet estar més a prop de la meua família”.

- I has optat per la tercera opció.
-“Cert. Volem a Compromis que tots tinguem la nostra faena, que no estem per no haver altra opció. Per això, igual que apareixem pel panorama polític, amb tota tranquil·litat i normalitat, també desapareixem. Respecte qui viu de la política exclusivament però no estic d’acord”.

- I perquè ho has fet ara?
-“Falten poc menys de dos anys per les pròximes eleccions locals i crec que és important deixar pas al partit a nous lideratges, que altres persones prenguen més responsabilitats, a que la gent els conega cada vegada més, i triar un d’ells com a cap de llista per a les següents eleccions”.

- Serà David Abad aquesta opció?
-“Encara no ho sabem. David va estar com a portaveu quan jo estava al govern i ara torna a ser-ho. David és un històric del partit, tot i la seua joventut, va ser un dels primers candidats a l’alcaldia, i amb el poc que ens han deixat governar crec que ha guanyat molt de crèdit a una regidoria tan complicada com és la d’hisenda. Però hi ha al partit altres persones capacitades per fer-se avant. Seran dos anys molt i molt durs i per això poden passar moltes coses encara. Cap partit té segur qui serà el seu candidat 2015”.

- El PSOE sí, ha anunciat ja que Toni Francés repeteix.
-“Permet-me que ho dubte, pense que encara és molt prompte”.

- Vas parlar molt bé en la teua despedida de la persona que et substitueix, Anna Climent.
-“Es tracta del model de membre que volem al partit. Una activista, una persona conscienciada, treballadora, és defensora del medi ambient i de la societat, que per fi veu Compromis com un partit adequat per treballar des de dins, des d’on es poden canviar les coses i Anna crec que és una dona molt vàlida i molt preparada, un aire fresc”.

- El que també vas fer és comparar la política amb el ‘Gran Hermano’ on tot és mentira...
-“No, no va ser així. Primer vaig dir que recomane la política per a les persones formades, amb una ocupació, però que a més tenen ganes d’ajudar els altres. Aquesta és la millor forma de fer-ho. Per contra, si entres en política com a única forma de vida, sense formació, això té el perill de portar-lo a veure un món fosc, on tot és una gran mentida, una espècie de ‘Gran Hermano’. És aquest plantejament el que està fent tan mal a la política, a les persones que ens agrada i hi creiem, perquè ‘gràcies’ a senyors que busquen interesos partidistes i personals ja ningú se’n fia. Cadascú pot actuar com crega, pensar que el veja, però així de malament ens va”.

- Qui t’ha decebut durant el teu pas pel govern? i al temps, creus que tu has decepcionat a algú?
-“La paraula decepcionar no crec que siga l’adequada. No em vaig cabrejat ni decepcionat. Sols crec que era el moment d’anar-me’n, una cosa que no és gens habitual en la política espanyola. Sí és cert que les coses no van anar com esperàvem, fins i tot com esperava la direcció a València del PSOE. En aquestes eleccions autonòmiques, que igual Fabra les avança, el PP té totes les de perdre la majòria absoluta, però no perquè el PSOE augmente els vots, si no perquè ho faran EU i Compromis com ens va passar a Alcoi. Alcoi era un banc de proves i es va fracassar”.

- Molts, fins i tot, Paco Agulló, una de les ‘pates’ del tripartit, encara no s’explica perquè vau marxar.
-“Ens van tirar. Des d’un primer moment van veure des del PSOE que erem un força política que amb les regidories més lluidores podíem fer-los ombra i en les següents eleccions llevar-los molts vots, érem un enemic no un aliat. Per això, van fer el possible per tirar-nos. Va ser per Anna Raquel Serrano i el famós concert però haguera sigut per qualsevol altra cosa. No hagueren parat fins aconseguir-ho. El PSOE es va comportar com si tinguera majòria absoluta, quan en realitat Toni Francés és alcalde gràcies als nostres vots quan ell ha tret el pitjor resultat electoral de la història del seu partit a la nostra ciutat, sols 1.700 vots de diferència, 7 per 5 regidors, entre els dos partits. Trobem un exemple totalment contrari de fer les coses prop. És el del seu company de partit Jorge Rodríguez a Ontinyent. Ell sí ha sabut gestionar i no ha estat mal assessorat”.




martes, 16 de julio de 2013

VIIIa Nit dels Premis Ovidi Montllor




Alcoi triomfa als Premis Ovidi Montllor de la música en valencià 2013

El Teatre Micalet de València va tornar a acollir aquesta gran celebració

Que la música en valencià travessa un dels seus millors moments -pel que fa a creació- ja no és cap novetat. I que els alcoians i alcoianes estan posicionant-se en aquest terreny de les arts amb molta traça ja és més que una realitat consolidada. Així ho van demostrar els resultats obtinguts per una nodrida representació alcoiana a la VIIIa Nit dels Premis Ovidi Montllor.
Aquests guardons són lliurats pel Col·lectiu Ovidi Montllor a les propostes musicals fetes en la nostra llengua i més destacades de l'any. El Teatre Micalet de València va tornar a acollir aquesta gran celebració de la nostra música tot envoltat d'un clima de reivindicació però -sobretot- de goig per la bona collida d'aquesta temporada.
Com dèiem, els representants alcoians van aconseguir emportar-se gairebé tots els guardons als quals estaven nominats. La primera alegria de la nit ens la donaven els Arthur Caravan, premi a Millor Clip de Vídeo per 'Vents', realitzat per David Cloquell.
Poc després era el torn de 'Júlia', una nova proposta darrere de la qual es troba Estela Tormo amb 'El Mecanoscrit', un projecte "còsmic" -com ella el va definir- que en poc temps ja li ha portat una gran alegria amb el premi com a Millor Maqueta.
Pau Miquel Soler va ser altre dels triomfadors de la nit i es va emportar el premi com a Millor Disc de Cançó per 'L'amor o la guerra', en el qual versiona poemes de Vicent Andrés Estellés.
Però si hi va haver una veu alcoiana que va destacar en aquesta VIIIa Nit dels Premis Ovidi Montllor, aquesta va ser la d'Amàlia Garrigós. La periodista i ex de RTVV ha estat una de les principals veus que ha contribuït a la difusió de la nostra música des de les ones de Ràdio 9. Ara, víctima d'un brutal ERO, segueix defensant aquesta producció pròpia com a veu experimentada, i així li ho va reconèixer el COM.

martes, 9 de julio de 2013

‘Poemes i Cançons’ Jordi Gil


 Jordi Gil presenta  el seu nou llibre recopilatori ‘Poemes i cançons"

El Casal Jaume I Centre Ovidi Montllor va ser la seu de la presentació del llibre recopilatori de Jordi Gil ‘Poemes i cançons’, una antologia en la que es dóna a conèixer un recull de la seua obra dels últims anys i on es barregen tant poesia com cançons del veterà autor alcoià. La presentació de l’acte va corre a càrrec de Vicent Lluna, com a representant del Centre Ovidi Montllor. D’immediat va pendre la paraula el ‘recitador’ Vicent Camps, que al mateix temps és l’autor del pròleg del llibre, qui va llegir alguns dels poemes. Acte seguit va pendre la paraula Paco Pérez Belda, editor de l’obra mitjançant l’editorial Babilonia, que realitza aquest tipus de publicacions de manera quasi altruista per difondre el valor de la nostra llengua. Així el llibre juntament amb un cd de deu cançons es pot obtindre per sols deu euros. Els punts de venda a Alcoi, per cert, són les llibreries Santonja i Ex-Libris. Comentar com a bona notícia que la primera edició de 250 llibres ja s’ha esgotat i ara s’ha demanat una segon, amb cada exemplar numerat i firmat per l’autor. Per últim, per tancar l’acte va pendre la paraula el mateix autor, Jordi Gil, per donar les gràcies per l’aceptació del llibre, interpretant algunes de les cançons del cd. Com a curiositat de les deu cançons, dos son estrena total, la primera i la última, i están interpretades juntament amb Jesús Lara, baix, i Xavi Blanquer, bateria i Josep Pons acordió, aquest tercer músic sols a la primera de les cançons, ‘Sota l’asfalt’, mentre que les altres vuit són algunes de les més habituals i conegudes del repertori de Gil com ‘Tornem a ser aquells herois’. Jordi Gil porta dedicant-se al món de la cançó des de 1969, té compostes unes 250 cançons i d’elles registrades unes cent en un total de onze discos i ha actuat amb altres artistes com Francesc Moisés, Ovidi Montllor o Marina Rosell. La resta de les cançons noves, incluides al nou disc, les presentarà el dia 8 d’octubre abans del dia del País Valencià en una actuació a la Casa de Cultura. També per al 3 d’octubre te prevista una nova presentació del llibre ‘Poemes i cançons’ a Cocentaina. No hi ha que oblidar que les il·lustracions del llibre han sigut cedides per Antoni Miró de la seua sèrie ‘Transeunts’ a qui li va voler agrair la seua generositat. L’acte va acabar amb una firma d’exemplars.


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008