martes, 30 de julio de 2013

Entrevista Rafa Carbonell



Rafa Carbonell: “Des del primer moment el PSOE ens va veure com un rival que li feia ombra, no com un aliat” 

Ha sigut el protagonista des de fa unes setmanes. La roda de premsa on donava a conèixer la seua decisió sobre el seu futur polític va despertar un gran interés i més després de l’anunci que va fer sobre la determinació que prenia. Rafa Carbonell anunciava la seua retirada de la política activa local, després de dos legislatures a la primera plana com a regidor i més de dos dècades com a militant de base. Torna a la seua professió com a professor del col·legi La Salle i s’afanya a aclarir que ho fa amb normalitat i sense cap raó fosca o discrepància al darrere. Creu que és el moment just, a dos anys de les pròximes eleccions locals, per donar espai perquè es desenvolupen nous lideratges al seu partit, Compromis .

 Rafa Carbonell ha sigut la persona clau, la més destacada en els últims anys de la política local. No és una opinió subjectiva. Els resultats electorals del Bloc-Compromis que ell encapçalava, amb l’obtenció de cinc regidors, van possibilitar fer la volta al panorama polític de la ciutat. El PP de Sedano va perdre la seua majoria absoluta, tot i el brusc descens de vots del PSOE, i amb això va perdre l’alcaldia i després va caure en desgràcia al partit. El govern va passar a mans d’un tripartit que sols va tindre any i mig de vida. I sols dos anys després, Rafa Carbonell, peça clau en aquest augment de vots del Bloc, anunciava als mitjans i als conciutadans la seua retirada de la primera línia de la política activa, per tornar a donar classes al col·legi d’on procedeix, La Salle. Rafa ens ho explica en la primera entrevista que concedeix després de confirmar la retirada.

- Rafa, ens vas deixar a tots els mitjans, ciutadans, analistes polítics, etc, un poquet descol·locats. Uns dies després de comunicar-ho cóm et trobes? segueixes pensant que has fet el més correcte?
-“Per descomptat que sí. Era el que havia de fer, sent honest en mi mateix i en l’instant just. Havia tres opcions damunt la taula. Tenia clar no tornar a presentar-me com a cap de llista per Alcoi més encara en no estar al govern. Ja havia cobert dos legislatures que crec que és temps ideal per estar en política. L’altra opció era anar a València, però crec que ara no és el moment. No m’he plantejat si potser-ho en un futur, però hui tinc clar que no. I l’altra era tornar al col·legi La Salle on tinc la meua plaça de professor, on estic a gust, on m’encanta fer classes i al mateix temps em permet estar més a prop de la meua família”.

- I has optat per la tercera opció.
-“Cert. Volem a Compromis que tots tinguem la nostra faena, que no estem per no haver altra opció. Per això, igual que apareixem pel panorama polític, amb tota tranquil·litat i normalitat, també desapareixem. Respecte qui viu de la política exclusivament però no estic d’acord”.

- I perquè ho has fet ara?
-“Falten poc menys de dos anys per les pròximes eleccions locals i crec que és important deixar pas al partit a nous lideratges, que altres persones prenguen més responsabilitats, a que la gent els conega cada vegada més, i triar un d’ells com a cap de llista per a les següents eleccions”.

- Serà David Abad aquesta opció?
-“Encara no ho sabem. David va estar com a portaveu quan jo estava al govern i ara torna a ser-ho. David és un històric del partit, tot i la seua joventut, va ser un dels primers candidats a l’alcaldia, i amb el poc que ens han deixat governar crec que ha guanyat molt de crèdit a una regidoria tan complicada com és la d’hisenda. Però hi ha al partit altres persones capacitades per fer-se avant. Seran dos anys molt i molt durs i per això poden passar moltes coses encara. Cap partit té segur qui serà el seu candidat 2015”.

- El PSOE sí, ha anunciat ja que Toni Francés repeteix.
-“Permet-me que ho dubte, pense que encara és molt prompte”.

- Vas parlar molt bé en la teua despedida de la persona que et substitueix, Anna Climent.
-“Es tracta del model de membre que volem al partit. Una activista, una persona conscienciada, treballadora, és defensora del medi ambient i de la societat, que per fi veu Compromis com un partit adequat per treballar des de dins, des d’on es poden canviar les coses i Anna crec que és una dona molt vàlida i molt preparada, un aire fresc”.

- El que també vas fer és comparar la política amb el ‘Gran Hermano’ on tot és mentira...
-“No, no va ser així. Primer vaig dir que recomane la política per a les persones formades, amb una ocupació, però que a més tenen ganes d’ajudar els altres. Aquesta és la millor forma de fer-ho. Per contra, si entres en política com a única forma de vida, sense formació, això té el perill de portar-lo a veure un món fosc, on tot és una gran mentida, una espècie de ‘Gran Hermano’. És aquest plantejament el que està fent tan mal a la política, a les persones que ens agrada i hi creiem, perquè ‘gràcies’ a senyors que busquen interesos partidistes i personals ja ningú se’n fia. Cadascú pot actuar com crega, pensar que el veja, però així de malament ens va”.

- Qui t’ha decebut durant el teu pas pel govern? i al temps, creus que tu has decepcionat a algú?
-“La paraula decepcionar no crec que siga l’adequada. No em vaig cabrejat ni decepcionat. Sols crec que era el moment d’anar-me’n, una cosa que no és gens habitual en la política espanyola. Sí és cert que les coses no van anar com esperàvem, fins i tot com esperava la direcció a València del PSOE. En aquestes eleccions autonòmiques, que igual Fabra les avança, el PP té totes les de perdre la majòria absoluta, però no perquè el PSOE augmente els vots, si no perquè ho faran EU i Compromis com ens va passar a Alcoi. Alcoi era un banc de proves i es va fracassar”.

- Molts, fins i tot, Paco Agulló, una de les ‘pates’ del tripartit, encara no s’explica perquè vau marxar.
-“Ens van tirar. Des d’un primer moment van veure des del PSOE que erem un força política que amb les regidories més lluidores podíem fer-los ombra i en les següents eleccions llevar-los molts vots, érem un enemic no un aliat. Per això, van fer el possible per tirar-nos. Va ser per Anna Raquel Serrano i el famós concert però haguera sigut per qualsevol altra cosa. No hagueren parat fins aconseguir-ho. El PSOE es va comportar com si tinguera majòria absoluta, quan en realitat Toni Francés és alcalde gràcies als nostres vots quan ell ha tret el pitjor resultat electoral de la història del seu partit a la nostra ciutat, sols 1.700 vots de diferència, 7 per 5 regidors, entre els dos partits. Trobem un exemple totalment contrari de fer les coses prop. És el del seu company de partit Jorge Rodríguez a Ontinyent. Ell sí ha sabut gestionar i no ha estat mal assessorat”.




0 comentarios:


Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora



La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008