martes, 3 de septiembre de 2013

Exposició "NOSALTRES"

‘Nosaltres,  30 anys de l’Estatut d’Autonomia’

Fins ara la mostra estava oberta a visites concertades des del dilluns està oberta amb horari regular.

El dilluns 2 de setembre va obrir les seues portes en horari regular l’exposició ‘Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia’, una mostra que es troba instal·lada a la capella de l’antic asil del Camí (el Camí, 42) des de mitjans del mes de juliol, i que repassa mitjançant diversos documents i testimonis com va ser el procés per a l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia valencià, amb les lluites i polèmiques al voltant de la llengua i els símbols identitaris valencians en aquell moment polític.
L’exposició ha estat elaborada pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat d’Alacant, i va ser inaugurada a les Corts el passat 25 d’abril amb una greu polèmica generada per les reaccions de diversos diputats conservadors. Després d’aquella experiència, Alcoi és el primer ajuntament que acull la mostra, que en propers mesos continuarà itinerant per diverses localitats valencianes.
Fins ara, l’exposició ha estat oberta només a visites concertades, i diversos col·lectius han tingut oportunitat de visitar-la. Des de dilluns dia 2, i fins el 28 de setembre, qualsevol espectador podrà tindre accés en horari de 17.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres.
Tal i com explica el regidor de Cultura Paco Agulló, “tenim una bona oportunitat a Alcoi de gaudir d’una exposició que explica molt bé, sense censures i amb un exquisit rigor històric, com va ser un procés determinant per a la història contemporània del País Valencià, durant el qual es va definir un model de societat i d’institucions ara per ara vigent. Des de la Regidoria tenim ben clar que una de les peces fonamentals de l’Àrea de Cultura ha de ser la programació d’exposicions de qualitat, no només plàstiques sinó també d’altres tipus, i aquesta mostra elaborada per la Universitat d’Alacant és un exemple de com posar a l’abast de l’espectador els continguts i materials històrics d’una etapa que, com a poc, va ser políticament efervescent al nostre territori. Animem al públic alcoià a conèixer l’exposició, perquè tindre a la ciutat una mostra així és una oportunitat única”.

0 comentarios:

Per saber l'hora arreu del mon

Click! el lloc que vols saber l'hora

La pàgina es teva... EL GRATIS / plaça d'espanya, 14 / alcoi 03801

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008